Svärdsskida vikingatida

Volvo Jakob -   Volvo ÖV4 under arbete


Ett axplock ur produkttionen sedan starten 1995. Man önskar att vi hade varit flitigare med dokumentationen av en del roliga jobb.
Sadelmakeri & Läderhantverk

Specialbeställt

Västen är sydd av strytsskinn, menypärmar i vegetabilgarvat läder, väska av lammnappa med många fack. Portfölj till en massa IT prylar, samt en vit väska av lammnappa efter kunds förebild. Är du sugen på att specialbeställa något?

Till att börja med är det bra att ha en förlaga eller en enkel skiss att utgå ifrån. Sedan börjar vi att rita lite noggrannare och titta på skinn eller läder och alla tillbehör som kan behövas. Sedan får man ett prisförslag så att det inte blir en överraskning på slutet.

Motorcyklar och veteranfordon

Väskor och annat till motorcyklar, inredning till veteranbilar. De små ovala ryggstöden är kundens idé, vi stod för stoppning och klädsel.

Klockremmar

På väg till Schweiz- här är det handsydda klockremmar i vegetabilgarvat läder. Pilligt arbete där det är noga med detaljerna. Till klockor fina som smycken och då får inte remmen vara sämre. Lädret blir infärgat för hand. Remmarna är dubbelsydda med vaxad lintråd, kanterna vaxar vi med bivax och sedan poleras de med trasa för att få den rätta glansen.

Vikingatiden inspirerar

En svärdsskida har fått ett vackert mönster, här har vi endast stått för läderarbetet, kunden fixade resten själv.

En replik på vattenflaska från York. Tätad med vax och beck enligt förlagan. Blir inte så väldigt gott vatten på det sättet men flaskan håller tätt.

Våra Bälten

Läderbälten gör vi ständigt, särskilt i lite större storlekar. Vegetabiliskt garvat läder och handsydda sömmar. Ibland har kunden ett eget spänne att sätta på bältet och det gör vi gärna.  Handla i Webbutiken.

Vattenflaska replik York
Lädersömmeriet